De 8 belangrijkste website functies in 2016 en 2017

Webdevelopment
Webapplicatie
Webshop
SEO

Het internet evolueert elke dag aan een duizelwekkend tempo. Daarom is het belangrijk om de nieuwste ontwikkelingen te hebben in de online wereld, zeker als het beheer zelf gebeurt. Hier is onze lijst van dé must-haves in 2016 voor een website, webshop of webapplicatie.

 • Mobielvriendelijk
  Google toont een mobiel vriendelijke website hoger op mobiele apparaten. Wil je gevonden worden? Dan is dit een must.

 • Snelheid en performantie
  Dit is ook een indirect ranking signaal voor zoekmachines. Een trage website zal niet goed scoren in de zoekresultaten. Het is indirect omdat het invloed heeft op een reeks andere factoren om goed gevonden te worden. Factoren zoals bezoekerservaring, mobiel vriendelijk, vertrouwen scheppen, ...

 • Gebruiksvriendelijkheid
  Er zijn tal van theorieën in verband met hoe gebruiksvriendelijkheid gemeten wordt. Dit is weliswaar een puntje die belangrijk is voor zowel een bezoeker en een beheerder.

 • Veiligheid
  De veiligheid van een website wordt gemeten door zoekmachines. Het is moeilijk om te merken of er hierop afgestraft wordt. De meest duidelijke aanpassing is de installatie van een SSL certificaat. Deze encrypteert alle communicatie tussen de server en een computer. Toch wordt er mogelijks ook gekeken naar welk platform er gebruikt wordt op de website en de reputatie van het platform.

 • Flexibiliteit
  Hiermee bedoelen we dat een beheersysteem flexibel moet zijn om een verantwoordelijke zijn of haar verhaal te laten doen. Een webpagina is namelijk een verhaal dat moet verteld worden en de bezoeker moet meegezogen worden.

 • Versiebeheer
  Stel dat er meerdere personen een website beheren. Persoon A verandert een heleboel zaken aan een pagina maar maakt ergens een fout. Persoon B merkt de fout op, maar weet niet wat er nog veranderd is. Zou het dan niet leuk zijn om de vorige versies te kunnen bekijken en dan de aanpassingen ook te kunnen terugdraaien? Versiebeheer is nodig, ook uit standpunt van veiligheid.

 • Mobiele preview
  Iemand kan gemakkelijk zeggen dat een website mobiel vriendelijk is op alle apparaten maar hoe kan een beheerder dat zeker zijn? In het systeem moet een mobiel preview ingebakken zitten, zodat aanpassingen altijd kunnen gecontroleerd worden op mobiel vriendelijkheid.

 • Pagina analyse
  Dan komen we bij het deel van inhoud. Hoe kan een beheerder weten waarop een pagina goed zal scoren? Welke woorden, is alles volgens de regels van de kunst toegepast, ... Dit zijn vragen die een beheerder zou moeten stellen als hij of zij een aanpassing doorvoert.

 • Bezoekersstatistieken
  Het laatste puntje is dan ook gerelateerd aan de pagina analyse. Hoeveel bezoekers zijn er maandelijks, wekelijks of dagelijks op het online visitekaartje van het bedrijf... Die data moet beschikbaar zijn in elk beheersysteem.

Een beheersysteem moet een beheerder in staat stellen om in vrijheid alles veilig aan te passen.

Deel deze blog

Veel mensen zeggen dat de GoudenGids duur is... maar krijg je dan ook waar voor je geld? Wij zochten het uit! Een bedrijf is…
Heel wat bedrijven werken met heel specifieke machines, en hiervoor zijn er nog geen programma's ontwikkeld om de historiek…
Het ondertekenen van papieren documenten brengt altijd overlast mee. Een papiertje kan verloren gaan, of het komt niet snel…