Meten=weten : de statistieken van uw website zijn goud waard!

Online marketing
SEO

Wanneer uw website online gaat, wilt u uiteraard weten of deze ook bezoekers aantrekt. U kan hiervoor gebruik maken van de tool Google Analytics, maar meestal zijn deze statistieken iets te ingewikkeld voorgesteld om meteen de essentie te begrijpen. Hierdoor zal u de data van uw website niet altijd opvolgen, en nochtans is de informatie van deze cijfers goud waard!

Dankzij onze eigen bezoekersstatistieken module, kan u via een eenvoudige interface de belangrijkste zaken van uw website snel overlopen. U kan zelfs instellen over welke periode u de statistieken wilt bekijken.

Wat kan u nu afleiden?

Cijfers op zich zijn een leeg gegeven, het is door ze in context te bekijken dat je kan afleiden wat belangrijk is. Deze cijfers leggen de goede zaken en pijnpunten van uw website bloot. Op deze manier kan u steeds actief uw website optimaliseren op basis van feitelijke gegevens.

  • Bezoekers aantal: Het aantal bezoekers dat op website geland is.
  • Aantal bekeken pagina's: Het totaal aantal pagina's dat uw bezoekers bekeken op uw website. Hoe hoger dit aantal, hoe beter.
  • Hoeveel bezoekers gaan weg van de website na 1 pagina: Dit mag nooit een hoog cijfer zijn. Indien dit cijfer erg hoog blijkt te zijn, is het beter om uw landigspagina's te optimaliseren.
  • Hoe lang blijven bezoekers gemiddeld op uw website: Hoe langer hoe beter, bezoekers die meteen de website verlaten vinden niet terug op de website waar ze naar op zoek zijn.

Daarnaast zijn er ook nog 2 grafieken met de bezoekersaantallen per dag en het aantal bekeken pagina's per dag.Via deze informatie is het dus mogelijk om op te volgen indien de investering van een website ook daadwerkelijk rendeert.

module bezoekersstatistieken

Voor experten zal Google Analytics de beste tool blijven om de data van uw website te analyseren, maar voor elke gewone websitebeheerder is deze module ideaal om uw website nauwgezet op te volgen.

Bezoekers op uw website aantrekken? Bekijk onze SEO-tip

Deel deze blog

Veel mensen zeggen dat de GoudenGids duur is... maar krijg je dan ook waar voor je geld? Wij zochten het uit! Een bedrijf is…
Heel wat bedrijven werken met heel specifieke machines, en hiervoor zijn er nog geen programma's ontwikkeld om de historiek…
Het ondertekenen van papieren documenten brengt altijd overlast mee. Een papiertje kan verloren gaan, of het komt niet snel…