IOT: Ons interactief kantoor

Webdevelopment
Webapplicatie

Het Internet Of Things ( IOT ) is een verzamelnaam om apparaten te verbinden met een netwerk om zo snel gegevens uit te wisselen tussen elkaar. De mogelijkheden zijn eindeloos en ook bij ABC IT & Web Solutions hebben we een paar apparaten verbonden met ons netwerk om zo een betere dienstverlening te geven. Lees snel verder hoe wij het internet dichter brengen bij ons op kantoor.

Monitoring

Een website is 24/7 bereikbaar of dat zou toch zo moeten zijn. Wij hoeven zelden in te grijpen op onze servers, maar toch willen we de beste service aanbieden. Daarom gebruiken wij een monitor om de status van onze servers te controleren. Maar een monitor is interessant als die bekeken wordt.

Hiervoor hebben we op kantoor een televisie geplaatst waar de status op getoond wordt. Hierdoor kunnen we pro-actief ingrijpen indien er iets moet gewijzigd worden aan onze servers. We worden direct op de hoogte gesteld als bepaalde limieten bereikt worden.

Weinig interactief? Inderdaad, maar wij zijn verder gegaan.
De televisie moet aan- en uitgeschakeld worden... die handeling hebben we ook geautomatiseerd. Wij hebben een apparaatje geprogrammeerd die automatisch de televisie in- en uitschakelt. Dit apparaat is ook verbonden met het netwerk zodat we dit ook vanop afstand kunnen bedienen indien nodig. Het zijn soms de kleine zaken die een groot verschil maken.

Andere realisaties

Digital Signage is het tonen van reclame op televisies maar die je zelf kan instellen. Je ziet het vaak bij een frituur. Deze integratie hebben wij ook al eens gemaakt. De beheerder kan nu via zijn website de beelden op zijn televisie(s) wijzigen om zo de klanten in zijn filiaal beter te informeren over acties, promoties, verlof, ...

Ook de visualisatie van machines behoren tot onze kennis. De output van sommige parameters worden opgeslagen en weergegeven in een grafiek en tabel. Dit leidt tot een betere foutencontrole van het eindproduct.

Nu nog de koffiepot

Sommige webontwikkelaars leven van koffie... Er zijn plannen om het koffie-apparaat te verbinden met het netwerk en het internet. Een ABC IT medewerker kan dan de koffie vanop afstand starten (via de smartphone) om op kantoor aan te komen en direct de dag te starten met een kopje koffie.

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld van hoe ver een integratie kan gaan. Toestellen verbinden met een netwerk is niet alleen gebonden aan een toestel met een scherm.

Heb jij een leuk idee? Neem contact op en we bekijken het samen!

Deel deze blog

Veel mensen zeggen dat de GoudenGids duur is... maar krijg je dan ook waar voor je geld? Wij zochten het uit! Een bedrijf is…
Heel wat bedrijven werken met heel specifieke machines, en hiervoor zijn er nog geen programma's ontwikkeld om de historiek…
Het ondertekenen van papieren documenten brengt altijd overlast mee. Een papiertje kan verloren gaan, of het komt niet snel…