Uw eigen website beheren (CMS)

CMS

Een Content Management Systeem (CMS) is een set van tools die een persoon met weinig of geen technische kennis van websites en development in staat stelt om hun website te beheren. Eigenlijk moet het gezien worden als een stukje website software. Zo is het gemakkelijk om tekst, afbeeldingen, Youtube videos, een google maps vakje, ... aan te passen of toe te voegen.

Aandachtspunten

De keuze voor een bepaald beheersysteem is niet gemakkelijk en daarom hebben wij een lijstje opgesteld met belangrijke punten waar zo'n systeem moet aan voldoen en hebben wij elk van onze systemen bekeken op deze punten. Ons lijstje houdt in:

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Flexibiliteit
 • Inhoud bewerken en aanmaken
 • Formulieren en goede workflow
 • Stabiliteit
 • Uitbreidbaarheid
 • Economisch interessant (snel uitbreidbaar, gemakkelijk programmeerbaar)
 • Modulair (sterke fundamenten waar op gebouwd wordt)
 • Veiligheid
 • Gebruikersrollen en gebruikers
 • Meertaligheid (mogelijk om de website in meerdere talen te plaatsen)
 • SEO (gericht zodat zoekmachines zoals Google de website hoog plaatsen)
 • Bijhouden van bezoekersaantallen (door analytics integratie)

Open source systeem of niet?

Elke website bij mijnwebsitebouwen.be wordt standaard van een CMS voorzien dat het best scoort op deze punten. Naar gelang wat de website moet doen, kiezen wij het beste CMS voor u. Onze systemen zijn geprogrammeerd in PHP en zijn open source waardoor een grote groep van mensen achter het basissysteem zit en duizenden mensen het systeem grondig getest hebben.

Onze website beheersystemen

Voor een website raden wij meestal ons gebruiksvriendelijk CMS Concrete5 aan. Dit biedt zeer veel mogelijkheden en is flexibel om snel uitgebreid te worden. Ook het beheer van de website is zeer handig in gebruik, dankzij dit simpel cms systeem. Daardoor is er meer tijd over voor andere zaken. Concrete5 werkt ook met een uitgebreid gebruikersrollen systeem en kan meer dan 1 taal op de website hebben. Het basissysteem is trouwens ook zeer goed geschreven voor zoekmachines (Google, Yahoo, Bing, ... ) maar wij bieden ook zoekmachineoptimalisatie en online marketing aan om de website nog beter te laten scoren en meer klanten via de website te krijgen.

Voor een webwinkel raden wij Magento aan als CMS. Dit is één van de meest gebruikte e-commerce systemen die er bestaan. Zeer grote webshops gebruiken dit systeem. Daarom is dit systeem zeer veilig, gericht op SEO en heeft ook een uitgebreid gebruikersrollen systeem. Standaard heeft Magento zeer veel mogelijkheden, en kan je (éénmaal ingesteld) zeer gemakkelijk je webwinkel beheren. Stockbeheer, klantenbeheer, producten en categorieën, facturen, verzendingen (met tracking code), credit nota's, ... en nog veel meer zit standaard in dit beheersysteem.

concrete5
magento

Specifieke noden?

Geen probleem. Wij weten dat elke persoon en elk bedrijf andere noden hebben. Daarom maken wij elke website op maat. Bovendien hebben wij ook ervaring met andere website-beheer-systemen waardoor wij bij specifieke wensen toch een ander systeem kunnen maken. Wij hebben ook ervaring met Drupal en Wordpress.

Wij geven zeer graag een voorstelling van het gebruiksgemak van ons beheersysteem voor websites. Neem contact met ons op en wij bekijken meteen hoe wij u online (en offline) noden kunnen oplossen. Indien u dit wenst, kunnen wij ook het beheer van uw website op ons nemen. Verschillende websites en webwinkels die gemaakt zijn met deze beheersystemen zijn responsive, waardoor de snelheid en leesbaarheid geoptimaliseerd worden op mobile devices. Zo kunnen bezoekers met een smartphone of tablet gemakkelijk de website lezen zonder te moeten in- of uitzoomen.

Deel deze blog

Veel mensen zeggen dat de GoudenGids duur is... maar krijg je dan ook waar voor je geld? Wij zochten het uit! Een bedrijf is…
Heel wat bedrijven werken met heel specifieke machines, en hiervoor zijn er nog geen programma's ontwikkeld om de historiek…
Het ondertekenen van papieren documenten brengt altijd overlast mee. Een papiertje kan verloren gaan, of het komt niet snel…